Hjemmeundervisning – Fordele og ulemper

På grund af corona-pandemien har man set sig nødsaget til, at sende elever hjem fra blandet andet, folkeskoler og uddannelser. Det har medført, at eleverne har måtte ty til hjemmeundervisning online. Det har både sine fordele og sine ulemper, som vi vil komme nærmere ind på i denne artikel.

Ulemper

Vi kan ikke komme udenom, at der er ulemper ved hjemmeundervisning. Især for de elever, som har svært ved at koncentrere sig, hvis de også andre andre søskende i hjemmet. Der kan godt være uro i ens eget hjem, og så kan man også nemt blive fristet til at lave alt muligt andet, end at lave lektier. Ej at forglemme, så vi er der også mange børn, som i forvejen er ensomme, som pludselig bliver meget ensomme. På grund af, at man har hjemmeundervisning, bliver man isoleret og kommer væk for fælleskabet i klassen. En sidste ting er, at teknologien, som du kan læse mere om her, også har medført, at der ofte sker tekniske problemer. Tekniske problemer er irriterende, giver forhindringer, hvor man spilder sin tid.

Fordele

Hjemmeundervisningen har dog også sine fordele, heldigvis for det. Det har været en fordel for de elever, som synes, at der ofte er meget larm og uro i klassen, så man har svært ved at koncentrere sig. De elever har især gavn af den ro, de får derhjemme, til at få lavet sine ting, uden uro i ørene. Der er også mange elever, som har rykket sig markant under perioden med hjemmevisningen, til den positive side. Især de elever, som er lidt tilbageholdne og generte, der har det været en mere afslappende undervisning at have igennem computeren. Det gør, at man slapper mere af, hviler mere i sig selv, som kommer til udtryk, at man også begynder at tro på sig selv.

4 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *