Fed el-mountainbike til en fornuftig pris

Elsker du at fræse gennem skoven? Får du køreglæde og gang i adrenalinen, når du suser af sted på din mountainbike? Så er du langt fra den eneste. Mange danskere er bidt af cykelglæden ved en mountainbike. Her er du fri på en helt anden måde og er tæt på naturen. Der er fart over feltet, samtidig med at du får rørt dig og får frisk luft.

Men har du overvejet fordelene ved en el-mountainbike? Her motionerer du på en helt ny måde. Du er sikret et stabilt tempo under hele kørslen, og tempoet kan gå helt op til 25 km/t. Nedlæg lange strækninger på din motordrevne el-mountainbike og skab masser af køreglæde.

El-mountainbikes til både skov og by

Det gode ved el-mountainbikes er, at de både kan anvendes i skove og byer. En almindelig cykel kan selvfølgelig sagtens anvendes til bykørsel – men skal du ud at cykle i skove, er dette ikke hensigtsmæssigt. Her skal der en mountainbike til – og denne kan du selvfølgelig også anvende til bykørsel. Du får altså et supergodt transportmiddel, der både kan bruges til praktiske gøremål, fritidsinteresser og motion.

Når du skal vælge din el-mountainbike, er det vigtigt at tænke over sikkerheden. Du kommer pludselig i høj fart, når du kører af sted med din motor. Derfor er det nødvendigt at vælge en el-mountainbike, der har tilpasset trådmodstand. Dette gør det muligt at holde godt styr på batteristatus, distance og hastighed.

Fås til fornuftige priser

Umiddelbart lyder en el-mountainbike som et dyrt køb. Men faktisk kan du sagtens få el-mountainbikes til fornuftige priser. Spar mere end 30 % på el mountainbike her, hvor udvalget også er stort. Dette giver dig et sjovere og nemmere transportmiddel til din hverdag, som du uden tvivl vil få masser af glæde af.

Har du et ønske om at cykle noget mere i din dagligdag, vil et køb af en el mountainbike være klogt. Undersøgelser viser nemlig, at ejere af elcykler cykler mere og længere. Dette skyldes bl.a. letheden og komforten ved elcykler. Det er altså både nemt og rart at cykle af sted, når du får en hjælpende hånd fra en lille motor.

Vedligeholdelse af batteriet

Vælger du at købe en el mountainbike, skal du huske at vedligeholde batteriet. Batteriet på mountainbiken er nemlig en sliddel ligesom de andre dele af cyklen. For at passe bedst på batteriets levetid og rækkevidde skal du altså vedligeholde det. Benyt ikke stærke kemiske midler til rengøring af batteriet. Du bør heller ikke anvende produkter, der slider eller skrubber overfladen.

I stedet skal du tørre batteriet med en klud, som er hårdt opvredet. Det er vigtigt, at du aldrig hælder vand udover batteriet. Når du har tørret batteriet af med kluden, bør du benytte en kontaktspray på polerne af batteriet. Derudover anbefales det, at el systemet på mountainbiken efterses af en autoriseret forhandler en til to gange om året.

Skal du parkere el mountainbiken i længere tid om vinteren, er det en god idé at tage batteriet med indenfor. Dette skåner batteriet for kulde og frost, hvilket klart er en fordel.