Den ikoniske Axel Strøbye husker alle

Leder du efter en ny film at se? Hvorfor ikke prøve en gammel dansk film! Danmark har en lang og imponerende historie inden for filmproduktion, og nogle af de ældre film er værd at se. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af de bedste gamle danske film, som du kan se lige nu. Vi vil også give dig links til, hvor du kan se dem online. Så uden videre, lad os komme i gang. Der findes mange klassikere, og Axel Strøbye er en af de mest folkekære skuespillere, som har medvirket i mange forskellige danske klassikere.

Bud på nyere film

Den første film på vores liste er “Babettes Gæstebud” Denne film blev udgivet i 1987 og fortæller historien om en fransk kvinde, der flytter til en lille dansk landsby. Hun bliver til sidst kok for to ældre søstre. Filmen er smuk og lyrisk, og den vandt en Oscar for bedste udenlandske film på fremmedsprog. Du kan se “Babettes Gæstebud” her.

Næste film-serie er “Riget”. Denne film blev udgivet i 1994 og følger en gruppe læger, der arbejder på et hospital i København. Hospitalet er plaget af overnaturlig aktivitet, og lægerne må finde ud af, hvad der forårsager det. “Riget” er en god blanding af gys, drama og spænding.

“Pusher” er den næste film på vores liste. Denne film blev udgivet i 1996 og følger en lille narkohandler i København. Filmen er grumset og realistisk, og den giver et godt indblik i byens mørke side. Du kan se “Pusher” her.

Til sidst har vi “Festen”. Denne film blev udgivet i 1998 og følger en familie, der samles til deres patriarks 60 års fødselsdag. I løbet af fejringen afsløres længe begravede hemmeligheder, hvilket fører til kaos. “Festen” er et intenst drama, der vil efterlade dig i tænkeboks længe efter, at den er slut. Du kan se “Festen” her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *