Regler om gaver til dine ansatte

Undrer du dig over, hvad du kan og ikke kan gøre med gaver til medarbejdere? Du er ikke alene! Mange virksomhedsejere er usikre på reglerne, når det kommer til gaver til medarbejdere. I dette blogindlæg vil vi diskutere skattevæsenets regler om gaver til medarbejdere. Vi vil også give nogle tips til, hvordan du kan holde dig inden for loven og samtidig vise dine medarbejdere, at du sætter pris på deres hårde arbejde.

Skattepligtig indkomst

Det første, du skal vide, er, at gaver til medarbejdere ifølge skattevæsenet betragtes som skattepligtig indkomst. Det betyder, at hvis du giver din medarbejder en gave til en værdi over et bestemt beløb, skal han/hun betale skat af dette beløb. Der er dog nogle undtagelser fra denne regel. Det kan være svært at finde ud af, men regler for firmagaver kan du klikke ind via linket og finde ud af meget mere omkring.

Gaven skal ikke være for billig

Når du skal give gaver til dine medarbejdere, bør du undgå at give dem noget, der er for billigt. Det kan nemlig sende det forkerte signal til din medarbejder. I stedet bør du forsøge at give dem noget, der er af god kvalitet og noget, som de vil sætte pris på.

Det bør ikke være for dyrt

Mens du ikke ønsker at give dine medarbejdere noget, der er for billigt, ønsker du heller ikke at give dem noget, der er for dyrt. Det skyldes, at skattevæsenet har en grænse for, hvor meget du kan trække fra til forretningsudgifter, og hvis du giver dine medarbejdere en gave, der er over denne grænse, kan du ikke trække det fulde beløb fra i skat. Men hvis gaven er for underligt dyr, kan man også få et indtryk af, at man forsøger at købe glæde, og det kan også være et uheldigt signal at sende.

Hvad med kontanter?

Hvis du overvejer at give dine medarbejdere kontanter som en gave, skal du vide, at de ikke er fradragsberettigede i skat. Det skyldes, at skattevæsenet anser det for at være en personlig udgift. Men her er der også grænser, som kan være værd at søge videre på, så du er helt sikker på ikke at overtræde nogle love eller regler.

Vi håber, at du er blevet klogere på området og har fået en forståelse af, hvilket område det er. Der er meget at blive klog på, og vi anbefaler dig at klikke ind via linket længere oppe.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *