4 ting, du skal vide, før du ansætter en au pair

Hvis du overvejer at ansætte en au pair til at hjælpe med at passe dine børn, er der nogle få ting, du skal vide. En au pair er en udenlandsk statsborger, der kommer til Danmark for at bo og arbejde for en værtsfamilie. De yder børnepasning og lettere husholdningsarbejde til gengæld for kost og logi. nogen forventer også løn, som de kan sende til deres familie i deres hjemland.

Men her er fire ting, du skal vide, før du tager en au pair ind i dit hjem!

En au pair er ikke en barnepige

“Nannies” er uddannede børnepassere, der er ansat til at passe børn på fuld tid. Au pair-piger er normalt ikke uddannet i børnepasning, men de fleste har erfaring med at passe små børn i deres egen familie. De arbejder typisk omkring 30 timer om ugen og bor ofte hos deres værtsfamilie.

De kan måske ikke tale dansk

Mange au pairer kommer til Danmark uden at tale sproget. Selvom mange lærer det hurtigt, skal du ikke forvente, at din au pair kan kommunikere perfekt med dig fra første dag. Hvis dette er vigtigt for dig, skal du sørge for at spørge om deres sprogfærdigheder, inden du ansætter dem.

De har brug for et visum

En au pair skal have et visum for at kunne opholde sig og arbejde i Danmark. Dette kan være svært at få, så det er vigtigt, at du starter processen i god tid, hvis du er interesseret i at ansætte en au pair.

De skal have et sted at bo

En au pair skal have sit eget værelse i dit hjem – de kan ikke dele værelse med dine børn. De skal også have en seng, et skrivebord og andre møbler på deres værelse, og naturligvis adgang til fælles badeværelse eller have sine egne toilet og badefaciliteter.

Det her er blot 4 ting, der er mange flere. Så læs om at være au pair.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *