Kan man spare op, når man studerer?

Det kan godt være en udfordring at spare op, når man er studerende. Der er en række udgifter, og så er det selvfølgelig ikke helt sikkert, at man har tid til et studiejob ved siden af. Mange ønsker dog at spare op, så de kan komme på ferie eller komme i gang med at spare penge op, så de kan opbygge en formue. En formue behøver ikke at betyde et astronomisk beløb, man skal bare have nok til at dække forudsete og uforudsete udgifter.

Det er et spørgsmål om perspektiv

Hvis din husleje udgør et hundrede procent af dine indtægter, så er det svært at spare op. Problemet er dog, at din husleje er for høj, og din indkomst er alt for lav. I gamle dage var det måske muligt at lave af din SU, men det er det ikke i samme grad i dag. Du bør derfor overveje at få et job ved siden af studiet.

Det kan godt være, at du mister lidt fokus, men du får flere penge ud af det, og så har du pludselig også erhvervserfaring, når du skal ud på arbejdsmarkedet. Tro det eller ej, så kan arbejdserfaring virkelig betyde meget, hvis du spørger arbejdsgiverne.

Når du så endelig har fået dig et studiejob, så bør du lade være med at bruge pengene, du har til overs. Du kommer nemlig til at havne i den samme situation igen. Det er desværre meget normalt, at folk bruger flere penge, hvis de tjener flere penge. Dette gør det dog nærmest umuligt at spare op. En god måde kunne derfor være at investere alle dine ekstra penge og dermed er det svært at bruge dem på alt muligt, du ikke har brug for. En del studerende har valgt at købe Ethereum, da det er en kryptovaluta, man kan forholde sig til. Du kan læse mere om den på https://buyethereum.dk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *