Sommeren nærmer sig- Gør haven indbydende

Sommeren nærmer sig, og for mange danskere betyder det mere tid udenfor, hvor solens varme og fuglenes sang kan nydes. Derfor er sommeren også den tid på året, hvor mange endelig får taget deres have i brug. Har man ikke rigtig brugt haven siden sidste sommer, er den dog næppe særligt indbydende at bruge tid i. Hvis du gerne vil nyde en god sommerferie i egen have med hele familien, kan det derfor være en god ide allerede nu at forberede haven.

Aktiviteter i en smuk have

Til at starte med bør du derfor sørge for, at der faktisk er noget at tage sig til i haven. Er der børn i familien vil de for eksempel nyde at kunne komme ud i haven til en trampolin, et par vandpistoler eller en hyggelig bålplads. En hængekøje kan dog også sagtens være for alle. En hængekøje er nemlig en mulighed for bare at nyde haven og sommervejret til en god bog eller et smukt stykke musik.

Mindst lige så vigtigt er havens udseende dog, og hvis din have er som de danske haver er flest, står det ikke godt til på den front. Der er for eksempel stor sandsynlighed for, at jeres havefliser, hvad end de udgør sti eller terrasse har brug for en fliserens og en fliseimprægnering. Den slags kan du læse mere om på https://www.renoverflade.dk/fliseimpraegnering/. Ideen med fliserens er i grunden ganske simpel. Det nærmest konstant fugtige vejr i Danmark betyder, at algerne altid har gode vækstbetingelser og derfor hurtigt vokser frem på dine havefliser.

Det ser grimt ud, men derudover gør det også fliserne glattere, og så forkorter det flisernes levetid. Vil du gerne have en indbydende have, hvor alle, unge som gamle, kan færdes, kan fliserens derfor være en god ide. De professionelle har ekspertisen og det rette udstyr, og kan derfor gøre dine fliser flotte igen på ingen tid – og så skal du ikke selv bruge tid på det!

Fliseimprægnering – En flot have i mange år

Vil du gerne have, at de også ser flotte ud til næste sommer, kommer den såkaldte fliseimprægnering desuden i spil. En fliseimprægnering fungerer ligesom hvis du vil imprægnere alt muligt andet. Du udsætter fliserne for et middel, der beskytter flisernes overflade og derfor gør det betragteligt sværere for alger, ukrudt og flisepest at komme igen. Vær dog opmærksom på, at en fliseimprægnering ikke holder for evigt.

En fliseimprægnering er trods alt bare en hinde over den egentlige flise, men det er en stærk hinde, der gerne holder op til flere år. Levetiden på en fliseimprægnering afhænger dog i høj grad af kvaliteten på det brugte produkt. Sørg derfor for, at du finder et hold professionelle fliserensere, du stoler på, og som kan love dig en god levetid. Derudover handler levetiden naturligvis også om, hvor meget du bruger haven og slider fliserne, hvilket forhåbentlig bliver meget denne sommer.

 

5 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *