Sådan klæder du dig godt på til alle temperaturer

Er du en frossenpind, eller har du bare svært ved at regulere din kropstemperatur, uanset vejr og vind? Så kunne du overveje at begynde at gå med uldtøj. Naturlige materialer er generelt det bedste, både for kroppens velbefindende og for miljøet, og her er materialer som f.eks. bambus, uld og silke virkelig at foretrække, da de har så mange gode egenskaber.

Uldtøj i mange kvaliteter og designs

Der er mange muligheder, når man er på udkig efter nyt tøj, uanset hvilke behov det skal dække. Generelt kan man sige at uld er et virkelig godt materiale til stort set alle formål, da det findes i så mange kvaliteter. Fra inderst til yderst, og fra top til tå, er uld bare rigtig rart at gå med. Så med mindre man decideret lider af allergi overfor uld, så kan man købe tøj i både fin og kradsfri uld, som langt de fleste hudtyper kan klare at gå med.

Det er blevet moderne at gå med uldtøj, og derfor bugner butikkerne med både trøjer, bukser og jakker i dette fantastiske materiale, og hvis man har svært ved at holde varmen om natten, eller hvis man vågner svedig og kold, så er uld også helt klart at foretrække som nattøj.

Materiale med mange fordele

Det gode ved uld er, at det ikke behøver at vaskes lige så ofte som andet tøj. Det skyldes at uld til en vis grad har selvrensende egenskaber. Derfor kan man ofte nøjes med at lufte det ude i solen. Om vinteren kan man ligeledes lufte tøjet ude i frostvejr. Det gør det lækkert at tage på, når det først er kommet indenfor i varmen.

Når man alligevel vasker sit uldtøj, er det naturligvis meget vigtigt at overholde vaskeanvisningerne. Langt det meste uldtøj kan komme i vaskemaskinen, og har man en moderne maskine med et skånsomt uldprogram, kan man sågar prøve at vaske det, der er mærket med håndvask – dog selvfølgelig på egen risiko.

Hvorfor ikke strikke selv?

Hvis man selv er ferm til at strikke, kan man naturligvis overveje selv at fremstille sit uldtøj strikket af uldgarn. Der er utrolig mange kvaliteter og farver at vælge mellem, og der findes smukt og egnet tilbehør i alle afskygninger. Fra strikkepinde som findes i både træ, plastik og metal, til knapper i alle farver og materialer.

Vælg en opskrift som passer til dig, hvad enten du er nybegynder, øvet eller noget derimellem. Uldtøj er også helt fantastisk at give i gave og bliver altid værdsat af modtageren. Ingen barselsgave er så fin som et stykke hjemmestrik. Husk blot at afstemme stil, farvevalg og størrelse, efter den du strikker til.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *