Når hverdagen skal være både nem og sund

Flere og flere af os har forstået værdien af at spise sundt alle ugens dage. Men det må også gerne være nemt at spise lækker og næringsrig mad. Alt for ofte bliver det daglige indkøb noget, der skal overstås i en fart, på vej hjem fra arbejde. Og måske har man endda sultne og trætte børn med i indkøbsvognen. Da kan det være en udfordring at tænke sig godt om, og få det hele med.

Der er kommet mange smarte apps, som gør det nemt at planlægge indkøb hjemmefra og få lavet en indkøbsliste løbende, som tilmed kan deles mellem familiens medlemmer. Men når man står der i supermarkedet, sammen med alle de andre sidst på eftermiddagen, og køen vokser sig lang. Og man egentlig bare vil hjem i en fart, ja så kan det alligevel være svært at fokusere på andet end ingredienserne til dagens aftensmad.

Gå ikke ned på frugt og grønt

En stor del af aftensmåltidet bør bestå af grøntsager, både af hensyn til helbred og klima. Det ved vi godt. Men det kan være sværere at huske at få frugt hver dag. Hvis man hører til dem, der har det med at overse frugten på indkøbslisten, kan det være værd at se mulighederne for en frugtkasse, leveret lige til døren. Det er en supernem måde at få dækket familiens behov for frugt ind, og have den ting mindre at holde styr på når man står nede i supermarkedet. En af fordelene ved en frugtkasse, kan også være muligheden for at få noget frugt, som man måske ellers ikke plejer at købe.

Der er uendelig mange muligheder for at bruge frugt som en del af det daglige næringsindtag. Mange børn kan f.eks. lide at få frugt skåret ud i mundrette bidder i madpakken, og i nogle institutioner forventes børnene at have en decideret frugtpose med hver dag. Gør det evt. også til en god vane at spise et stykke frugt, når den lille sult melder sig mellem de store måltider, i stedet for at ty til slik og chokolade.

Inspiration til madlavningen

Det kan også være værd at overveje at eksperimentere med frugt i madlavningen. Banan og andre eksotiske frugter passer f.eks. godt i nogle retter, men man kan også prøve at komme æbler i en kød- eller grøntsagsret. Prøv at bage æblestykker sammen med rodfrugter i ovnen. Æblerne giver da rodfrugterne et virkelig godt modspil.

Sidst men ikke mindst, er der selvfølgelig endeløse muligheder for at bruge frugt i desserter. Det kan så diskuteres om det er sundt, men frugt udgør et frisk indslag, både i tærter og den mest oplagte; frugtsalaten – med eller uden flødeskum.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *