Lyden af et ravfund klinger så godt

Ja, det er ganske vist. Måske er barndommens lærdom gået lidt fløjten her i voksenlivet, men som børn vidste vi alle, at alle materialer afgiver lyd, når man slår på det – selv rav har en speciel klang men lige netop det materiale var nok ikke lige det, vi havde fingrene i som børn. Derfor har vi nu valgt at sætte det på dagsordenen i dagens blogindlæg.

Rav klinger forskelligt alt efter størrelse

Vi havde foretaget lidt research på området, men vi syntes, at vi selv måtte tage på feltarbejde og lave en naturvidenskabelig undersøgelse. Derfor tog vi den forgangne uge til Jylland for at opstøve diverse ravstykker i alle størrelser.

Udstyret med en lille billig ravlygte og ravbriller begav vi os ned til stranden ved Vesterhavet for at lede efter rav og der gik ikke længe, før vi havde fanget det første lille stykke.

Således brugte vi hele den lange lyse sommernat på at lede efter rav og ved morgengry havde vi fået fyldt vores lille pose op med rav i alle størrelser. Efter en lille velfortjent lur på badehotellet gik vi i gang med vores eksperiment, som i al sin enkelthed gik ud på at undersøge, hvorvidt rav havde forskellig klang alt efter størrelse.

Vi kender det jo lidt fra musikkens verden – jo kortere end klaverstreng er, des lysere er den og vise versa. Det drejer sig nemlig om strengens svingninger. Vi ville undersøge, om det forholdt sig på samme måde med rav.

Vi blev klogere 

Vi havde præcist 124 stykker rav i varierende størrelser og når vi slog på dem lød de alle ens så vores tanke om de ville lyde forskelligt efter størrelse fald lidt til jorden.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *