Kunne lystfiskeri være en af familiens nye hobbyer?

Udendørs hobbyer er noget som alle burde have. Man kan altid prøve sig frem for at finde ud af hvilke udendørs aktiviteter man kan blive glad for på langt sigt. Når man har gode aktiviteter at vende tilbage til, skaber man minder for sig selv og familien. Og hvem har ikke tænkt hvor rart det ville være at blive bare en smule selvforsynende? Når man lærer at fiske kan man være heldlig at få en fangst eller to med hjem til familien. Tag manden, konen, eller børnene i hånden og kom i gang med at fiske.

Hvorfor bør man have et par neopren waders når man fisker?

Waders kender du sikker til allerede, men hvis du ikke gør, så er det i korte træk et par gummistøvler kombineret med vandtætte overalls. Der findes selvfølgelig også andre varianter af waders, og man kan få både heldragter, smarte neopren waders, og waders bukser. Neopren waders er smarte til for eksempel kystfiskeri, hvor man kan stå i vand op til taljen, uden at blive gennemblødt. Overvej neopren waders hvis du bor i en region hvor der er masser af kyststrækninger som du må fiske på lovligt.

Hvad skal man ellers bruge når man fisker?

Når man tænker på fiskeri, så føres forestillingen typisk hen på en mand som tager ud alene med en hel masse smart grej. Man kan sagtens selv bestemme hvor meget eller hvor lidt grej man har, og man kan godt fiske med en lidt billigere fiskestang. Man skal dog huske at man får hvad man betaler for, når det kommer til grej. Du kan prøve at finde brugt kvalitetsudstyr til når du skal fiske, og det mest grundlæggende er selve stangen, et spinnehjul, fiskeline og flåd. Til agn kan man sagtens bruge orme som man finder i haven.

Hvor og hvornår må man fiske?

Der er selvfølgelig en række regler og love som skal overholdes når man fisker. Det handler om at finde sit eget favoritsted, og hvis du ikke kender til nogle gode områder endnu, kan du altid afprøve fiskestangen hos en put and take sø. Du kan finde gode guides på nettet til hvad du må fange når du har erhvervet dig et fisketegn. I januar må man for eksempel fange torsk, sild, og ørred. I april må du fange hornfisk, torsk, laks og multe og en hel række andre fisk. I de koldere måneder kan et par neopren waders være gode, fordi de sikrer at du ikke får gennemblødte og kolde ben.

Hvad kan man fange som nybegynder?

En regel som man kan gå efter når man er nybegynder til at fiske er, at det er nemmest at fange de lidt mindre fisk. De er nemmere at trække ind end store fisk, og det er en fordel hvis man har børnene med ude på fisketur. Åer og søer er gode bud på steder hvor man kan fiske, og man skal huske at man ikke skal stresse hvis der ikke er bid på den første fisketur. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *