Kom søvnproblemer til livs med disse essentielle råd

Søvn er en nødvendighed for vores eksistens. Uden søvn, vil vi ikke have energi til at kunne leve, så er der faktisk en livsnødvendighed, tro eller ej. Vores søvn har en ufattelig stor effekt på vores hverdag generelt. Sover vi for lidt eller sover dårligt om natten, vil vi føle os trætte og uoplagte, og det vil have en effekt på vores hjerne, og står det på i længere tid, vil det også have en effekt på vores generelle helbred. Vores immunsforsvar, som beskytter os mod sygedomme, svækkes, når vi sover for lidt, så derfor vil man opleve sygdom oftere end, de personer, som har en sund soverytme.

Men med disse essentielle råd, kan du få bugt med dine søvnproblemer.

Er sengen god nok?

Først og fremmest, så bør man undersøge, om sengen er god nok. Når du ligger i senge, føler du så at du ligger godt? Hvis sengen ikke støtter din krop de rigtige steder, så vil man automatisk sove dårligere, fordi man har brug for at vende og dreje sig. Invester i en god topmadras fra Sengeguruen.dk, så du er sikret, at du i det mindste ligger ordentligt. Hvis ikke det løser problemer, kan du prøve nedenstående råd.

Drop mobilen inden sengetid

Om aftenen har vi tendens til at slappe af med mobilen i hånden, eller så ligger vi og ser fjernsyn. Men det vi ikke tænker over er, at lyset fra elektronikken påvirker vores hjerne. Så hvis du ligger med mobilen, aktiveres din hjerne, og der kan snildt gå 1 time før, hjernen falder til ro. Derfor så bør du undgå lys fra elektroniske apparater minimum 1 time før sengetid.

Undgå at være fysisk aktiv

Måske du dyrker motion om aftenen, for at køre din krop træt. Men faktisk er udfaldet lige modsat! Når man dyrker motion, villet generelt er sundt for dig, så skaber din krop adrenalin, som får dig op og køre, og her kan der gå flere timer før, adrenalinet har lagt sig igen. Så undgå motion efter aftensmaden.

Tænk over, hvad du indtager før sengetid

Mange af os kan godt lide at spise snacks om aftenen, både fordi det er hyggeligt, men også fordi vi har tendens til at være småsultne. Det, vi bare ikke tænker over, er at nogen føde- og drikkevarer påvirker vores kroppe. Kan du godt lide en god kop kaffe om aftenen, så bør du også tænke over, at der er koffein i kaffe, som gør os kvikke, og det er jo den modsatte effekt vi ønsker at opnår, når vi gerne vil i seng. Snacker du med fødevare, som indeholder sukker, så er det også en dårlig ting, da det påvirker vores blodsukker. Nogle kan få hjertebanken, og andre bliver friske og fyldt med energi. Undgå at spise og drikke noget, inden du skal i seng, men hvis det er helt umuligt, så hold dig til vand og frugt. Så undgå du også, at tage på i vægt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *