Hvordan bliver man landinspektør?

Har du en drøm om at blive landinspektør, er det en drøm, der i den grad må siges at være værd at følge. Branchen som landinspektør er yderst efterspurgt, og derfor får du særdeles gode ansættelsesvilkår, lav ledighed og en god startløn. Som landinspektør får du en bred viden inden for områder såsom kortlægning, opmåling, jura og fysisk planlægning.

Du kan indgå i mange forskellige typer af arbejde som landinspektør. Landinspektører anvendes nemlig både ved ændringer af ejendomsgrænser samt til større anlægs- og byggearbejde. Du finder både jobs i private virksomheder og inden for det offentlige – eller du kan starte som selvstændig. Mulighederne er mange, og derfor er vejen som landinspektør et rigtig godt valg.

Uddannelse i Aalborg og København

For at blive landinspektør skal du først tage en bachelor i landinspektørvidenskab. Dette kan du gøre i Aalborg og København. Det tager tre år at gennemføre bacheloruddannelsen, og du får masser af viden inden for felterne jura, teknologi, matematik og design. Du får en kombination af teori og praksis, idet du både arbejder ude og inde.

Efterfølgende har du mulighed for at tage en to-årig kandidatuddannelse. Dette er i landinspektørvidenskab, som igen foregår i Aalborg eller København. På kandidaten specialiserer du dig inden for opmåling og kortlægning, geoinformatik eller arealforvaltning og planlægning. Selvom fem år virker som meget, er det i allerhøjeste grad værd at gennemføre. Du kommer ud på et arbejdsmarked med en meget lav ledighed – faktisk under 1 %. Dette betyder, at du nærmest er garanteret et job efter uddannelsens afslutning.

Mulighed for eventyr i udlandet

Under studiet har du faktisk også mulighed for at få stillet din eventyrlyst i udlandet. Det er nemlig muligt at tage på et praktikophold i udlandet, hvis du ønsker dette. Derudover arrangeres der i løbet af studiet studieture, som både går til udlandet og i Danmark. Destinationerne her varierer, men tidligere studieture er f.eks. gået til London, Lissabon, Holland og Skotland.

Landinspektøruddannelsen er internationalt anerkendt. Derfor får du både gode karrierermuligheder i udlandet og i Danmark. Dette giver dig rig mulighed for at rejse ud i det store udland, hvad end det er for at arbejde for en stund eller permanent. Dog behøver du slet ikke at have lysten til at rejse udenlands. Efterspørgslen på landinspektører er stor i Danmark, hvorfor du har gode arbejdsmuligheder nationalt også.

Stillingsbetegnelserne er mange

Ved valg af uddannelse kan mange være bekymret for, hvorvidt uddannelsen er for specificeret og fastlagt. Dette er dog langt fra tilfældet ved landinspektører, idet du får en bred vifte af stillingsbetegnelser af vælge i mellem. Du kan bl.a. arbejde med geografiske informationssystemer (GIS), blive arealforvalter, byplanlægger, landinspektørassistent, privatpraktiserende landinspektør eller landinspektør. Se hvad en landinspektør laver, hvis du har brug for endnu flere eksempler.

Lønnen som landinspektør er som sagt god. En gennemsnitlig indtægt for en landinspektør om måneden er 43.903 kr. i det private, 37.155 kr. i det kommunale og 37.252 kr. i det statslige. Dette er den gennemsnitlige månedsløn for nyuddannede inklusive personalegoder, tillæg og pension. Herefter er det selvfølgelig muligt at stige endnu mere i løn.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *