Derfor er en billig husforsikring yders vigtig

Derfor er en billig husforsikring yders vigtig

Selvom vi alle lever en meget tryg tilværelse, kan man aldrig vide, hvornår der vil ske en ulykke eller opstå en skade på huset. Det kan blive vanvittigt dyrt at udbedre skader på huset, da disse har det med at blive omfattende. Det vil derfor være et fornuftigt valg at tegne sig en billig husforsikring, så man står bedre i tilfælde af en skade. I denne artikel vil vi komme omkring, hvad en husforsikring dækker og hvad den ikke dækker, samt hvorfor en billig husforsikring er det mest ansvarlige valg.

Følgende bliver dækket af en billig husforsikring:

Den grove definition på, at en skade skal dækkes, er, at der er tale om en uventet og pludselig opstået skade. Dette kan eksempelvis være en skade, der er forårsaget af voldsomt vejr:

  • Sne
  • Storm
  • Vandskader
  • Nogle frostskader
  • Brand

Man skal huske på, at der altid er forskel på de enkelte forsikringer. Alle husforsikringer har dog nogle retningslinjer, som de arbejder ud fra. Det er nemlig ikke alle skader, hverken en dyr eller en billig husforsikring rent faktisk dækker. Voldsomt vejr kan forårsage skader på huset. Det kræves dog, at du har vedligeholdt dit hus, hvis forsikringen skal dække. Flyver taget af i blæst, fordi halvdelen af tagstenene sad løst, vil forsikringen ikke dække. Er taget til gengæld i fin stand, og flyver af i stormen, vil forsikringen dække. Dette vender vi lige tilbage til.

Det er ikke alle frostskader, der dækkes. Har du eksempelvis haft huset stående uden varme på i -10 grader, så cisternen og vandrør er frostsprængt, bliver det ikke dækket af forsikringen. Går der brand i huset, vil forsikringen til gengæld dække alt i forbindelse med udbedring af skaderne.

En skade skal være uventet og pludseligt opstået. Forsikringen dækker også følgeskader af den pludseligt opstået skade.

Egenbetaling ved forsikringsskader

Når forsikringen skal udbetale til forbedring af skader, er der to faktorer du bør have en mente:

  • Husforsikringen dækker værdien og ikke nyprisen
  • Der kan være en selvrisiko, der modregnes

Lad os tage et eksempel. Dit tag regnes for at have en levetid på 50 år. Da der er gået 40 år, kommer der en orkan og smadrer taget. Forsikringen vurderer, at tagets værdi afskrives med 80 % grundet tagets alder og den forventelige stand og tilbageværende levetid. Du får derfor ikke betalt et helt nyt tag til huset, men til gengæld de 20 % af nyprisen, som det vurderes, at tagets værdi var. 

Det samme gælder, hvis et vandrør springer under vasken i køkkenet, og forsikringen vurderer, at der skal afskrives på både gulv og køkkenlåger. Vær derfor opmærksom på, at der kan være tale om e vis egenbetaling ud over selvrisikoen. Det er dog bedre at få dækket en vis del af skaderne, end ingenting. 

Husforsikringen dækker ikke:

  • Skader, der er opstået på grund af manglende vedligeholdelse
  • Kosmetiske skader
  • Skader på grund af konstruktionsfejl

Kommer der eksempelvis råd i vindueskarme af træ på grund af manglende vedligeholdelse, dækker forsikringen ikke. Det samme gælder, hvis der eksempelvis kommer vand ind af taget grundet konstruktionsfejl.

  

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *