Bliv bedre til at skrive redaktionelt indhold

Redaktionelt indhold bliver ofte kædet sammen med nyheder og aviser, men kan også findes i magasiner, dagblade og blogs. Hvis du ønsker at arbejde som freelance journalist, bør du derfor overveje at skrive blogindlæg og lignende redaktionelt indhold. Når du øver dig i at skrive som man gør på en rigtig redaktion, er dine chancer for at få arbejde i fremtiden større. Du bliver derudover også en bedre skribent, og vil have nemmere ved at skrive artikler og lignende i fremtiden. Du kan læse mere om, hvordan godt redaktionelt indhold bør se ud på indholdsuniverset.dk.

 

Gør din research inden du begynder at skrive

Når man arbejder med at skrive redaktionelt indhold, er det vigtigt at man først gør sin research. Så slipper du for at sprede misinformation og fremstå utroværdig. Det er derudover vigtigt, at du læner dig op af eksperter og eksterne kilder, så det indlæg eller den artikel du er i gang med at skrive fremstår så troværdig som muligt.

 

Research kan være mange ting. Det kan være simple ting, som at slå ting op på nettet. Men det kan også være mere kompliceret research, som for eksempel at få aktindsigt i en kriminalsag, eller at skulle foretage interviews med eksperter, vidner eller andre der kunne være værdifulde for historien. Research fasen skal være helt på plads, inden du begynder at skrive, ellers risikerer du at blive forudindtaget og din historie er ikke længere neutral. Derudover bør al research også være på plads før du skriver, så du bedre kan danne dig et overblik over den historie du vil skrive.

Når man skriver redaktionelt indhold, så er troværdighed det vigtigste. Det er derfor vigtigt at du, som skribent, træder i baggrunden og forsøger at fortælle historien, uden at lade din personlige holdning komme ind over.

 

Bliv freelance journalist for aviser, tidskrifter og magasiner

 

Journalist er en ubeskyttet titel, det betyder at alle der beskæftiger sig med journalistik må kalde sig det, uden at have læst på universitetet. Det betyder også, at alle kan komme til at arbejde med journalistik, hvis man drømmer om det. Det er klart, at det kræver man har kompetencer til det og det kan man blandt andet få ved at blive freelance journalist.

 

Som freelance journalist arbejder du ikke for en fast avis, men skriver historier selv som du derefter sælger. Du arbejder med andre ord med redaktionelt indhold på dine egne præmisser. Hvis du ønsker at blive journalist, men ikke har gået på universitetet er freelance journalistik en udmærket måde at få bygget de kompetencer det kræver, for at blive ansat på en redaktion.

 

Indtil da kræver det dog, at dine skrivefærdigheder er i top og det bliver de ved, at du øver dig. Du skal især koncentrere dig om at skrive artikler og historier der ligner hvad en avis vil trykke. I starten vil du blive afvist en del gange, men jo mere du øver dig jo flere historier kan du sælge til forskellige redaktioner. I sidste ende kan du måske få lov til at beskæftige dig professionelt med redaktionelt indhold.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *