Beskyt din virksomhed nu og i fremtiden

Har du en god idé og har startet en virksomhed op? Så er det en fordel at beskytte din virksomhed nu og i fremtiden med varemærkeregistrering. Afhængig af hvad du sælger eller producerer, kan det måske være nemt for andre at kopiere. Det gælder også kopiering af dit firmanavn, et slogan eller logodesign. Når du udvikler en god idé, som ingen andre har lavet før, er det en fordel at differentiere sig i markedet ved brug af et unikt navn eller slogan. Beskyt dit firmanavn, logo eller slogan med en varemærkeregistrering, så er du bedre sikret mod, at andre stjæler dine idéer.

Kopiering af gode idéer kan ske for alle

Det er nemt nok at tænke ”det sker ikke for os”, at andre stjæler jeres idé og kopierer jeres navn, slogan eller logo. Men der er flere tilfælde i Danmark, hvor store firmaer er kommet ud i situationer, hvor de har brugt et navn, som allerede er taget. Et eksempel er dengang, da teleselskabet TDC kom i modvind, da der allerede var en virksomhed i Jylland, der hed ”Thy Data Center” og have varemærkeregistreret forkortelsen TDC samt domænenavnet tdc.dk. Det endte med, at TDC måtte betale Thy Data Center et stort beløb for at kunne overtage rettighederne til at bruge forkortelsen. I andre tilfælde er logoer eller designs blevet kopieret. Så husk at få dit navn, logo og andre unikke kendetegn ved din virksomhed varemærkeregistreret, så du ikke risikerer, at andre gør brug af det.

Varemærkeregistrering er en god forsikring

En varemærkeregistrering er som en god forsikring. For et relativt lille beløb forsikrer du din virksomhed mod, at andre kopierer dit navn eller slogan. Forestil dig at du har haft virksomheden i flere år, og der så er en stor international virksomhed som kommer ind på det danske marked og bruger det samme navn, som du har. Hvis du ikke har en varemærkeregistrering, kan du ikke gøre så meget. I værste fald kan du være nødsaget til at skifte navn, og det kan være en bekostelig affære. Du skal jo ikke kun skifte navnet, men også alle de steder, hvor dit navn indgår fra alt som hjemmeside, visitkort, marketingmaterialer, eventuelt tryk på firmabilen og så videre. Derfor er det vigtigt at få styr på varemærkeregistrering og undgå, at andre bruger det samme navn og logo.

Varemærkeregistrering koster ikke alverden

Varemærkeregistrering koster ikke alverden, og du kan få et varemærkeregistreringsfirma til at sørge for det hele for dig. De undersøger også, om der er andre der har brugt et navn eller et logo, der minder meget om dit. Du kan vælge at få beskyttet din virksomhed i Danmark, EU eller større dele af verden. Når du har beskyttet din virksomhed med varemærkeregistrering, har du bedre mulighed for at opbygge et stærkt brand, hvor andre virksomheder ikke kan stille sig i vejen for din virksomheds udvikling. På den måde kan du opnå en stærkere position, hvor din virksomheds profil og image skiller sig ud.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *