Typer af marmor og hvad de bruges til

Der findes mange forskellige typer marmor, som kan bruges til mange forskellige formål. Nogle af de mest almindelige marmortyper omfatter:

 

Carrara Marmor: Denne type marmor er en af de mest populære og meget anvendte. Den er hvid eller blågrå i farven og har et fint korn. Carrara-marmor bruges ofte til skulpturer og arkitektur.

 

Nero Marquina Marmor: Denne type marmor er sort med hvide årer. Den anvendes ofte til dekorative formål, f.eks. som gulvbelægning eller bordplader. Så når du skal have et hvidt marmor sofabord, er det nok denne type marmor, der kan bruges.

 

Calacatta Marmor: Denne marmortype er hvid med grå eller gyldne årer. Det er en meget sjælden og eftertragtet marmortype, der ofte anvendes til høje -slutanvendelser som f.eks. bordplader eller gulvbelægning.

 

Statuarisk marmor: Denne type marmor er hvid med grå årer. Det er den blødeste og mest sarte af alle marmortyperne, hvilket gør den ideel til statuer og andre udskårne genstande.

 

Der findes mange andre marmortyper, som alle har deres egne unikke farver og mønstre. Disse er blot nogle af de mest almindelige typer, der anvendes i hjem og virksomheder i dag.

Historien om marmor

 

Marmor er blevet brugt siden oldtiden, og nogle af de tidligste eksempler stammer fra omkring 4.000 f.Kr. Det blev oprindeligt kun fundet på nogle få udvalgte steder, f.eks. i Grækenland, men blev senere eksporteret til andre dele af verden, f.eks. til Rom og Indien.

 

Marmor blev mere og mere populært i renæssancetiden, hvor kunstnere begyndte at bruge det til skulpturer og bygninger. Det blev også brugt i stor udstrækning i baroktiden.

 

I dag anvendes marmor stadig i vid udstrækning i arkitektur og skulptur samt til andre dekorative formål. Det bruges også ofte i byggebranchen til f.eks. bordplader og gulve.

Hvorfor vælge marmor til dit næste gulvprojekt?

 

Marmor er et klassisk og elegant valg af gulvbelægning, der aldrig går af mode. Det er også slidstærkt og nemt at vedligeholde, hvilket gør det til et godt valg til områder med meget trafik. Marmorgulve er også allergivenlige og kan være med til at holde støv og pollen på afstand.

 

Hvis du leder efter en tidløs gulvbelægning, der vil tilføre værdi til dit hjem, er marmor et godt valg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *