Sov dig fra stressen

En af de hyppigste grunde til stress er dårlig nattesøvn eller manglende søvn generelt. Men en af de hyppigste grunde til dårlig nattesøvn er til gengæld stress. Det er en ond cirkel.

Skift seng

For at komme af med stress skal man starte et starte et sted, og hvilket bedre sted at starte end at anskaffe sig en god seng. Så vil ens nattesøvn helt sikkert hurtigt forbedres.Det er vigtigt, at man har en god nattesøvn hver nat, fordi det er det eneste tidspunkt, hvor kroppen og til dels hjernen kan slappe helt af. Hvis man ikke er helt udhvilet den næste dag, vil man have svært ved at fungere optimalt.

Man vil i stedet blive irritabel og selvfølgelig træt. Det er intet under, at alle disse faktorer i sidste ende vil føre til stress. Desværre er en af symptomerne på stress søvnløshed. Så hvis først man kommer ind i en periode med en af tingene, bliver det hurtigt en ond cirkel. Det er derfor vigtigt, at man så hurtigt som muligt for gjort noget ved det. En ting, man kan gøre, er at købe en ny seng. Ofte kan ens seng nemlig være for gammel eller ikke beregnet til en selv. Den kan blandt andet være for blød eller for hård.

Et godt alternativ til en ny seng kunne være en boksmadras. De fås i mange forskellige designs. Og skulle ens behov ændre sig, er det nemt bare at tilføje en topmadras i de perioder. Herudover har boxmadrasser selvfølgelig også den fordel, at det er nemt at gøre rent under dem – så det behøver man i hvert fald ikke stresse over. Så find den rette boxmadras og forbedr din livskvalitet. Du vil lynhurtigt se resultater.

Hvad kan du mere gøre

Hvis du allerede har skiftet seng, men af en eller anden grund stadig ikke kan sove, kan du med fordel prøve at undersøge, om du nu også har valgt den rigtige nye seng. Det er nemlig nemt at komme til at vælge for eksempel en for hård boxmadras. Hvis dette er tilfældet, kan du enten, som beskrevet ovenover, lægge en blød topmadras på for at opveje hårdheden eller helt vælge at investere i en ny boxmadras. Det kan også være en god idé at kigge på ens hovedpuder.

Et almindeligt problem her er ofte, at der er for mange hovedpuder, så man ikke ligger godt. Men det kan også være, at ens hovedpuder bare er for gamle. Det er nemlig de færreste, som rent faktisk køber en ny hovedpude hvert andet år – hvilket er det, som anbefales. Sidst men ikke mindst kan du prøve at skifte dyne- og pudebetræk, hvis søvnløsheden kun har varet i kort tid. Langt de fleste bliver nemlig overrasket over, hvor stor en forskel rent sengetøj kan gøre for ens søvn. Ofte kan det hjælpe af tage et bad før sengetid og smøre sig ind i sin yndlings bodylotion, før man lægger sig ind på helt rene lagner.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *