Sådan tjener du penge på de skiftende valutakurser

I takt med at verden er blevet mere digital og globaliseret, er kurserne på de forskellige valutaer også blevet mere og mere skiftende. Ikke i den forstand, at den danske krone den ene dag er helt urimeligt høj, og så den næste dag er den helt nede og skrabe bunden.

Nej, udsvingene er relativt lave – men de er der. Det sker hele tiden. Og du kan faktisk tjene mange penge på disse skiftende valutakurser ved at have en sikker valutaomregner ved hånden.

Hvad er en valutaomregner?

En valutaomregner er et simpelt redskab, der hjælper dig til at udregne, hvordan den ene valuta ser ud i forhold til den anden. Det er let at finde en online valutaomregner, og den vil konstant være opdateret med de seneste tal. Så kan du bruge den til at omregne hvad 100 danske kroner svarer til i for eksempel britiske pund.

Du kan i dag også downloade en valutaomregner som en app på din smartphone, og det smarte ved det er, at den gemmer de seneste opdateringer. På den måde kan du tjekke de mest aktuelle valutakurser, selvom du måske ikke har internetforbindelse

Køb lavt og sælg højt

Ligesom med guld, olie, virksomheder og statsobligationer, kan du også tjene penge på valutakurser. Og du behøver skam ikke at være millionær for at investere i kroner, pund og dollars.

Ligesom enhver kan gå ind og kaste et par tusinde efter Vestas-aktier, kan enhver også satse på de svingende valutakurser. Filosofien er den samme: Køb når kursen er lav, og sælg når den er høj. Hvis du gentager denne manøvre over længere tid, vil du hurtigt kunne indkassere nogle lettjente penge.

En valutaomregner er et vigtigt redskab

Hvis du vil forsøge dig med noget valutahandel, skal du have en god valutaomregner ved hånden. På den måde kan du hele tiden holde øje med, hvad kursen står i, og hvad du kan tjene på handlen.

Lad os for eksempel sige, at du satser på at tjene lidt penge på Brexit. Du håber på, at det britiske pund vil falde med nogle procenter her til at starte med, og så vil valutaen forhåbentligt stige igen efter noget tid. Du kan se, at 1 britisk pund i midten af februar svarede til 9 danske kroner. Nu, i starten af marts, er den faldet til 8,58 dansk krone per pund.

Hvis du køber for 1000 britiske pund, og valutaen så stiger igen, vil du have tjent over 400 kroner. Og du har ikke gjort andet end at taste et par gange på tastaturet!

Forestil dig så, hvor meget du kan tjene, hvis du gjorde det her 10 gange eller 100 gange hver måned – det kan hurtigt blive en genvej til en tidlig pension!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *