Økologisk bomuld er fremtiden

Det er mere bæredygtigt at købe økologisk bomuld i stedet for den konventionelle bomuld, da der benyttes signifikant mindre vand i bomuldsmarkerne og på virksomheden der laver bomulden. Der kommer også betydelig færre sprøjtemidler på markerne og benyttes færre kemikalier i sengetøjet ved fremstillingen hos producenten. Det bliver altså både mindre skadeligt for dit barns hud, samtidig med det også er bedre for klimaet.

Tøjindustrien sviner

Der har de forgangne par år været et misbrug af vores klima igennem tøjindustrien, som har fremstillet et overflod af modetøj, der hurtigt er blevet kastet ud igen. Det har udgjort trangen for os dødelige, at vi måtte ændre vores damegarderobe jævnligt end alle skifter underbukser. Det indikerer at der nu bliver kylet kilovis af tekstil ud, som der var nogen tvivl om kunne have været benyttet af lidende – noget kommer til Kirkens Korshær, men alt for meget direkte i på lossepladsen. Konventionel bomuld er en uforholdsmæssig stor belemring for vores allesammens klima, da der bruges kæmpe liter h2o i produktionen.

Hvad er økologi og GOTS

Vil du foretage et bæredygtigt valg når du skal investere i tekstiler, skal du træffe et valg om at købe bæredygtige tekstiler, hvis du fx skal købe det populære Snurk astronaut sengetøj – og det må også helst være GOTS certificeret, der er en garanti for at det er fremstillingskæden fra start til slut som er underlagt en masse strenge krav. Vælger du økologisk bomuld når du køber tekstiler, går du næppe ned i den gode kvalitet – og tekstil behøver hellere næppe være mere dyrt, da hvis ellers indkøberen lægger ordre i store mængder nok, nemt kan have ens priser som konventionel bomuldssengetøj.

Der er vokset sig en bølge af bedre materialer de seneste par år, hvor materialet som har slået mest igennem er bambus. Det gode ved materialet er, at bambusplanter gror utrolig hurtigt. Det gør at du har masser af bambusplanter til fremstillingen. Bambusplanten jordforbedrer endda jorden som planten vokser i. Det giver god jord til at være fremragende som jord der kan dyrkes på. Bambus kan plante sig selv og kan gøre det, helt uden brug af vækstfremmere og kemi.

Kan bambus være svaret?

Bambus kan formå at være en sviner, i nedbrydningsprocessen af bambus. Det koster rigeligt med vand og kemiske stoffer. Der er dog et par stykker, som har løst den fremstillingsproces. For eksempel er alt bambus som JBS producerer produceret i et “kredsløb der er lukket”. Der bliver 95% af vandet kørt ind igen og alle kemikalier opsamlet – så intet lander i havet. Hvis du for eksempel køber det bambus undertøj du finder fra JBS, er de væsentlig mere bæredygtige end det traditionelle bambus viskose der er produceret hos andre.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *