Har du også brug for at komme ud og føle dig som en mand, bare en gang imellem?

Nu har vi været lukket inde sammen længe, og vinteren er heldigvis snart slut, hvilket giver både bedre vejr og muligheder for at slippe ud, både i det fri og til at lave nogle andre aktiviteter end dem, vi plejer.

Det kan være du trænger til at komme ud i naturen og sidde ved et bål, lave mad over åben ild og glemme den tid hvor du sad indenfor, nærmest som en husarrest.

Men du kan også vælge at kaste dig over nogle aktiviteter, som du måske har gjort engang, og lykkeligt glemt igen, aktiviteter fra en tid hvor folk var lidt mere ude end ind, og der var færre skærme og kanaler at vælge mellem.

Har du nogensinde haft et luftgevær?

Alene navnet kan vække genkendelsens glæde hos enkelte, der er minder fra ungdommen, måske har du selv haft et luftgevær, måske har din far, og så rendte i sammen ud for at hygge jer.

De er stadig derude, luftgeværet findes og lever i bedste velgående, men hvor må man skyde med luftgevær i dagens Danmark, hvis vi nu skal følge reglerne?

Jamen der er regler for den slags også, hvor der skelnes mellem om det bruger ammunition på 4,5 mm eller større, hvis det er 4,5 mm må du gerne bruge det hjemme i haven, dog under forudsætning af at du sikrer dig at du ikke kan komme til at ramme mennesker eller dyr, eller lave skade på noget.

Men ellers skal du hverken have jagttegn eller tilladelser for at eje et, eller bruge det hjemme på matriklen.

Det er dybest set heller ikke noget, der er voldsomt dyrt – du kan komme i gang fra omkring 2.000 og opefter.

Hvis du ikke tør bevæbne dig, så er der andre ting du kan lave i haven

Hvis du er haveejer, og ikke mindst har en hæk, så ved du også, at sommeren byder på en klipning, og måske en ekstra i sensommeren, hvis det giver mening.

Når det kommer til ligusterhæk klipning, så skal du huske at hækken normalt er en hårdfør størrelse der godt kan tåle lidt hårdhændet behandling, men det kan godt lide en gang gødning på toppen af vækstsæsonen, og hvis den er blevet tyk, så klip den gerne helt ind, den skal nok komme igen.

Du kan også vælge at plante en helt ny hæk, hvis nu den gamle er helt umulig, fordi du gerne vil have en hæk, der er pæn og fremstår præsentabel igen, men også her skal du gerne bruge noget gødning, så den får godt fat fra starten.

Men ellers kan du glæde dig til en ny frisk hæk, der vil glæde dig i mange år.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *