Er du i tvivl om, hvem du skal stemme på til næste valg?

Det kan være svært at finde ud af hvem man skal stemme på, især hvis man ikke brillerede i samfundsfag i gymnasiet. De fleste har allerede en ide om de er på blå eller rød fløj, eller måske ved de endda hvilket parti de helst vil stemme på, men ved ikke hvem fra partiet stiller op. Denne artikel vil kunne hjælpe dig med at få svar på det hele.

Undersøg hvem der stiller op

Hvis du slet ikke ved hvilket parti du gerne vil stemme på, så findes der mange hjemmesider der kan hjælpe dig med at finde ud af de diverse politikkers gøremål. Der findes denne hjemmeside, hvor man nemt kan undersøge hvor alle kandidaterne bor og hvad de vil: https://folketingskandidater.dk/ . De tilbyder også en blog, hvor man kan følge med i nyhederne omkring folketingsvalget: https://folketingskandidater.dk/blog/ . Dette vil gøre det nemt og overskueligt at finde ud af hvem man gerne vil stemme på.

Tag en quiz på nettet

Hvis du stadig er helt på barbund, så findes der quizzer på nettet der kan matche dig op med den kandidat, der matcher dine holdninger bedst. Husk at stemme, da en blank stemme essentielt stemmer på den der vinder, og man skal altid være interesseret hvordan ens eget lands politik foregår. Derfor vil det en rigtig god ide at undersøge hvem man stemmer på, før man stemmer.

Diskuter det med venner og familie

Det kan være en rigtig god ide at snakke med venner og familie, om hvem de stemmer på. De kan fortælle dig hvem og hvorfor de stemmer på en af kandidaterne. Dette kan give et bedre overblik, da det at læse om alle kandidaterne og deres gøremål kan blive lidt trættende. Men husk at være åben, og undersøg alle kandidaterne før du stemmer. Pas dog på med at diskutere med dine venner og familie, da det ikke er sjældent man høre om et politisk skænderi.  

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *