Bør du låne penge som studerende?

Der er mange unge mennesker, der vælger at låne penge, mens de studerer. Men er det, det rigtige at gøre?

 

Det er der mange meninger om. Og i sidste ende kommer det jo helt an på, hvad du har lyst til. Her kigger vi lidt nærmere på, hvorfor du evt. ikke bør låne penge, eller hvad du kan gøre i stedet for at låne penge.

 

Mangler du matematik hjælp i skolen, til at finde ud af hvad er pi, eller mangler du en ligning lommeregner med mellemregninger, kan du læse meget mere her.

Derfor skal du ikke låne penge

Hvis vi starter ud med at kigge på, hvorfor du ikke skal låne penge, så er det bl.a. fordi, at du som studerende ikke i forvejen har et særligt højt rådighedsbeløb, så det kan være svært at finde frem til de penge, du skal bruge til at kunne betale det månedlige afdrag på dit lån, der kommer til at være.

 

Låner du penge via SU lån, kommer du ikke til at få månedlige opkrævninger, mens du studerer. Men det gør du, hvis du vælger lån som kviklån eller forbrugslån.

Disse lån kan du overveje hvis du har brug for det

Har du brug for at låne penge alligevel, kan du enten tage et kig på SU lån, eller måske disse online lån, hvis du har brug for penge her og nu, hvis der bare er tale om et enkeltstående tilfælde.

 

SU lån kendetegnes på den måde, at det er penge, du får udbetalt ved siden af din SU hver måned i den periode, du har brug for det. De mange online lån bliver udbetalt med det samme, og derfor kan det være nødvendigt med sådan et, hvis du ikke kan vente på, at det bliver den 1.

Hvad kan du ellers gøre?

Hvad har du af øvrige muligheder, hvis du ikke vil låne penge, men stadig har brug for flere penge? Du kan til at starte med vælge at få dig et arbejde, hvor du kan tjene mere hver måned.

 

Der er mange gode muligheder for at finde arbejde som studerende, og du kan endda finde jobs, som du kan klare hjemmefra, hvis det er.

 

Der er sikkert også mange virksomheder og butikker i den by, du bor i, der søger efter hjælp. Så det er bare med at komme i gang med at søge.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *