Alt du skal vide om juletræer – en guide til en fantastisk jul

December måned er her igen, og det betyder, at det er tid til at pynte op til jul, og hvad er en jul uden et juletræ? Men hvordan vælger man det rigtige træ? Og hvad er egentlig forskellen på de forskellige træsorter? Læs videre for at få svar på alle dine juletræsspørgsmål og for at finde ud af, hvordan du kan få det mest fantastiske juletræ.

 

Hvordan vælger man det rigtige juletræ?

Først og fremmest skal du vurdere, hvor stort træet skal være. Det skal passe til dit hjem, og der skal være plads til både pynt og gaver. Herefter er det en god idé at tjekke træets friskhed – jo friskere, desto længere holder det og desto flottere bliver det. Du kan tjekke friskheden ved at se på nålene, som skal være grønne og svære at rive af. Også stammen skal være fugtig og skærestrimmelen skal være “frisk”. Hvis du ikke vælger et allerede fældet træ, men selv vil ud at hente et, så husk at tage handsker med!

 

Hvorfor skal man vælge den rigtige træsort?

Der findes mange forskellige træsorter, og nogle er mere populære end andre. Nordmannsgranen er den mest populære og er god til indendørs brug, da den holder nålene længere og ikke drysser så meget. Omvendt er gran og rødgran bedre egnet til udendørs brug. Hvis du vil have et træ med en skøn duft, så skal du vælge en fyr eller en blødgransart.

 

Hvordan pynter man sit juletræ?

Der findes mange forskellige måder at pynte sit juletræ på, og det handler om at finde sin egen stil. Traditionelt set hænger man kugler og lys på træet, men det er også muligt at bruge naturmaterialer som kogler og bær. En anderledes måde at pynte juletræet på er desuden med hjemmelavede figurer og dekorationer.

 

Alternativer til det traditionelle juletræ

Mangler du plads eller er du måske allergisk over for juletræer, så er der heldigvis også mange alternativer. En utraditionel måde at pynte op på er fx at hænge grene op og pynte dem med kugler og lys. En anden mulighed er at købe et kunstigt juletræ – på den måde kan du genbruge det år efter år.

 

Sådan passer du på dit juletræ

For at dit juletræ holder sig pænt og friskt så længe som muligt, er det vigtigt at vande det ofte og at undgå at placere det i nærheden af varme kilder som fx radiatorer og pejse. På den måde undgår du at udtørre træet. Hvis træet alligevel skulle tørre ud, så kan du forsøge at spraye vand på det eller sætte det ud i en kold garasje natten over.

 

Konklusion:

Nu er du klar til at vælge det helt rigtige juletræ og gøre det til et smukt blikfang i dit hjem. Husk at tage hensyn til størrelse, friskhed og træsort, og lad kreativiteten få frit løb, når du skal pynte. God jul!

336 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *