Spar penge med dubia-kakerlakker

Foder er dyrt, hvis du har et hobbydyr, der spiser insekter. I hvert fald, hvis det er et dyr, der kan tage godt fra. Skægagamer er et godt eksempel: Unge dyr skal have helt op til 80% foderinsekter, og fodres tre gange om dagen. Det bliver til hundredvis af kroner hver måned, hvis foderdyrene skal købes hos en dyrehandler.

Løsningen kan være dubia-kakerlakker, som du kan opdrætte selv…

Start en dubia-kultur i god tid

Dubia-kakerlakker vokser langsomt, så det er helt essentielt at komme i gang så tidligt, som muligt. Start med at købe en god stor “besætning” af kakerlakker. Du kan f.eks. købe dubiakakerlakkerne her

Derudover får du brug for at kasse at opdrætte i. Det kan f.eks. være en plaskasse, du køber i et byggemarked. Husk at der skal være ventilation. Det kan f.eks. skabes ved at lave huller i siderne og lime metal-net i.

Kassen skal så indrettes med æggebakker eller andet, som kakerlakkerne kan gemme sig i.

Foder til dubia-kakerlakkerne

Du kan bruge et meget bredt spekter af foder til kakerlakker, men tag udgangspunkt i deres naturlige føde. Dubia stammer fra Sydamerika, hvor de primært lever af frugter, bær og grønt. 

Du kan også give dem knust foder til hund, kat eller andre dyr, men vælg gerne noget, hvor proteinindholdet ikke er for højt. Dubia-kakerlakker er meget effektive til at udnytte protein, så for meget af det gode kan skade mere end det gavner.

Kakerlakkerne udvikler sig langsomt

Det er vigtigt at være opmærksom på, at dubia vokser meget langsomt. Regn med 6-8 måneder fra nyfødt til kønsmoden voksen. Det betyder med andre ord, at du gerne skal i gang, længe før du skal bruge disse insekter som foder.

Hvis du ikke får startet op i god tid, kan du alternativt starte med en (væsentlig) større kultur. Det kan være en stor udskrivning her og nu, men i det lange løb vil du spare penge på foderet alligevel. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *