sådan udskifter du gaspatron på en kontorstol

I denne guide kommer vi ind på hvordan man udskifter gaspatronen på en kontorstol. Kan din kontorstol ikke justeres i højden er det højest sansynligt patronen som skal udskiftes. Der er ingen grund til at udskifte stolen ved denne fejl da det typisk ikke er sædebase mekanikken som fejler. Man kan nøjes med at udskifte patronen  som ikke en dyre affære, disse kan anskaffes for alt mellem 50-400 kr. Ved lidt ældre modeller anbefales det at kontakte forhandleren, da stolene ændrer form over tid og hermed de patroner som passer. Det er nemlig ikke sikkert at patronen på deres hjemmeside passer med den gamle model du har stående. 

 

Brug de rigtige redskaber

For at udskifte gaspatronen kræver det ikke mange redskaber. Man skal blot have en rekylfri gummi hammer således at man ikke skader sædebassen. Ved en almindelig hammer risikere man nemlig at slå hul i sædebassen og ødelægge mekanismen. Udover det kræver det lidt styrke og teknik. Det første sted man skal slå patronen ud er nede ved fodkrydet. Her slår man hårdt på patronen mens man holder igen ved fodkrydet. Der skal nemlig lidt modstand til for at patronen kommer fri. Det næste punkt er oppe ved sædebasen, igen skubber man sædebassen mens man slår på den og trækker patronen ud. Denne teknik er vigtig da man ellers risikere ikke at komme nogen vegne. For hver gang du slår skal der være modsatrettede skub således at patronen kommer fri. 

 

Hvilke størrelse patron skal man bruge

Der findes tre størrelser af gaspatroner til en kontorstol lav, Standard og høj. Således at kontorstolen kan passe alle både dem som er højere end gennemsnitet og dem som er lavere. Som udgangspunkt følger standard med 42 cm -54 cm i en kontorstol da den passer de fleste. Dette mål indikere sædehøjden, som er hvor højt stolen kan komme op. Lav går fra ca. 38-47 cm og passer lave personer. Til sidst har man den høje gaspatron som går fra ca. 49-59 cm. Skal man have en gaspatron som er høj eller lav bedes man informere om det ved bestilling da man som standard får en standard patron. 

 

Hvilke stole har høje patron

Kontorstole er heldigvis således indrettet at de er bygget uafhængige af patronen. Man kan således vælge en hvilken som helst patron til sin stol. Du kan også senere udskifte den ved behov til en anden størrelse såfremt du for eksempel sælger stolen eller bytter med en kollega på arbejdet. En høj patron angiver hvor meget sædet kan komme op, det angiver ikke hvor høj ryggen er. Her skal man se efter høje kontorstole som har en høj ryg. 

 

 

3 comments

  1. It’s actually a nice and useful piece of information. I am glad
    that you simply shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this.

    Thanks for sharing.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *