Sådan bliver du selvforsynende

Der er noget charmerende ved at være selvforsynende. Samtidig viser den selvforsynende tankegang udadtil, at man har styr på sit liv og lever sundt og balanceret i hverdagen. Ved at være selvforsynende er man heller ikke afhængig af, om butikkerne nu lige har de varer, som man står og mangler.

I stedet kan man gå ud i haven og plukke et æble eller rive nogle gulerødder op af urtehaven til aftensmaden. Har man sin egen brønd, kan man blive endnu mere selvforsynende og drikke sit eget lokale vand.

Drik vandet fra egen brønd

Ikke nok med at vandet fra egen brønd sender et signal om, at man er herre over eget hus, så er der også mange fordele ved at anskaffe sig et husvandværk. Husvandværket er en billig løsning, hvor der er mulighed for at spare penge. Sådan et husvandværk er nemlig et billigt alternativ til de mere avancerede slags pumpesystemer. Samtidig kan man spare penge ved at bruge vandet fra sin egen brønd i stedet for at pengene kommer på vandregningen i huset.

Med eget husvandværk ved man, hvor vandet kommer fra. Man drikker sin egen lokale vand fra brønden, og man skal altså ikke dele med andre. Det er dog vigtigt, at man rapporterer til kommunen jævnligt, hvordan vandets tilstand er. Dette sikrer at man drikker rent drikkevand, og at der ikke er sundhedsmæssige farer ved at drikke den lokale vand fra brønden.

Sådan et husvandværk findes i mange forskellige størrelser og med forskellige specifikationer. Dermed er der også forskellige prisklasser på husvandværkerne. Der findes derfor helt sikkert et husvandværk, der passer lige netop til dine ønsker. Der kan læses meget mere om husvandværk og det er muligt at se de forskellige produkter på hjemmesiden https://www.husoghaveliv.dk/gor-det-selv/husvandvaerk.html.

Brug vandet til din fordel

Hvis man finder ud af, at drikkevandet i ens egen lokale brønd ikke kan blive godkendt af kommunen, er der også mange andre ting, husvandværket kan bruges til. Et husvandværk kan bruges til at vande den selvforsynende have. Husvandværket kan sprede vandet ud over haven, så både urtehaven med gulerødder og haven med æbletræer bliver vandet selv i de tørreste perioder af året.

Det kan også være dyrt at skulle køre sin bil til vaskehallen hele tiden, fordi bilen igen er blevet beskidt. Med husvandværket kan vandet fra brønden bruges til at vaske bilen, så den bliver lige så fin, som havde den været i vaskehal. På den måde sparer man penge, og man udnytter vandet i brønden til sin fordel.

Der er mange gode grunde til at anskaffe sig et husvandværk, så vandet i brønden kan bruges til den enkeltes fordel. Det kan være, at man har en gammel pumpe nede i brønden, som ikke virker mere, og som bare skal skiftes ud. Det kan også være, at man lige har købt en helt ny gård og har fundet ud af, at der er en lokal brønd, der kan bruges. Med et husvandværk kan man nemt og billigt udnytte situationen, så man i sidste ende kan blive selvforsynende.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *