Hvor meget ved du egentlig om kassekredit?

Kassekredit ydes, når en virksomhed foretager betalinger fra deres forretningsbalance, der overstiger den disponible kontantsaldo. En kassekredit giver virksomheder mulighed for at opnå kortfristet finansiering – selvom det lånte beløb i teorien kan tilbagebetales efter anmodning fra banken.

Læs videre og find ud af hvordan det virker.

Hvordan det virker

Det første, som er vigtigt at vide, er at det lånte beløb ikke må overstige den aftalte grænse. Mængden, som stilles til rådighed, er et spørgsmål om forhandling med banken. Der opkræves dermed renter på det overtrukne beløb. Kassekredit er dermed generelt beregnet til at dække kortsigtede finansieringskrav og er ikke lavet til at være en permanent finansieringskilde. Afhængigt af størrelsen på kassekreditten kan banken kræve, at virksomhed gør dem sikre – eksempelvis ved at sikre anlægsaktiver eller personlige garantier fra direktørerne. De øger effektive midler og fungerer på samme måde som personlige overtræk. Kassekredit kan læses mere om online.

Kassekredit vs lån

Det lyder måske som om, at kassekredit og lån er nogenlunde det samme. Det er det dog ikke, og her er nogle af forskellene. Ved kassekredit betaler virksomheden kun renter, når de har overtrukket og banken har fleksibilitet til at gennemgå og justere niveauet for kassekreditten. Ved et banklån ved banken præcis hvad tilbagebetaling af lånet vil være og hvor mange renter, der skal betales. Det er ikke altid sikkert ved kassekredit. En fordel ved kassekredit er helt sikkert, at det kan bruges som et slags lån – det bliver fornyet hver gang banken kommer til at gennemgå det, hvilket kan gavne en virksomhed. Det er dermed også meget fleksibelt, men anbefales primært til virksomheder.

Forbedre din kredit

Kassekredit kan forbedre din kreditvurdering, så længe du bruger det fornuftigt. Dette betyder at holde sig godt inden for sin grænse og betale regelmæssigt. Det vises på din rapport som gæld, men hvis du ikke benytter dig af kassekreditten, så viser den nul. Derfor kan man se hvad man skylder på ens kreditrapport, hvilket egentlig også er smart, da det er ret ligeud. Det kan også ske at den slet ikke dukker op på din rapport, hvis det bliver betalt af ingen slutningen af måneden.

Hvad er bedst for mig?

Hvad der er bedst for dig, er jo egentlig, det som du vurderer, vil give mest mening i din verden. Ingen andre kender din personlige økonomi bedre end dig selv og ingen andre kender din virksomhedsøkonomi bedre end dig selv. Du kan altid spørge en revisor til råds, men der findes også rigelig med information til at du selv burde kunne evaluere, hvordan du får trådende til at gå op. Der findes kontantautomater online, sådan at du også kan håndtere det uafhængigt af alle mulige andre.

3 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *