Få styr på de forskellige slags forsikringer

Det kan godt virke uoverskueligt, men forsikringer er altså vigtige at have. Man kan godt glemme det, når man ikke bruger sin forsikring særlig tit. Og det er naturligvis en god ting hvis du sjældent har behov for den, men derfor er det godt at være beskyttet, i tilfælde af at der skulle ske noget. Som ung, er det især vigtigt at have en ulykkesforsikring. Med en ulykkesforsikring sikres du imod de mest uforudseelige uheld.

Den dækker altså hvis du kører galt, kommer galt af sted på cyklen, eller falder. Den kan dække både i tilfælde af at du får varige mén, men også i tilfælde af dødsfald. Ulykkesforsikringen er faktisk hovedsageligt til for at dække når man får varige mén. Det er typisk ved mere end 5% mén, at forsikringen dækker.

Sådan en forsikring er – akkurat som en erhvervsevne forsikring – vigtig, fordi du som dækket kan få hjælp til udgifter til fysioterapi, psykologer, og så videre. Naturligvis først med en henvisning fra lægen, og bekræftelse fra forsikringen. Det er mange gange det der gør at man kommer afsted til behandlingen, fx efter et uheld med en skulder. Hvis man selv skal betale for fysioterapeuten, er der mange der ikke kommer afsted. Det er en skam, for hvis man har varige mén, er det noget der kan følge én resten af livet.

Indboforsikring

Indboforsikringen er for mange en undervurderet forsikring. Den kan virke dyr, men i mange tilfælde dækker den mere end man lige tror. Vær selv opmærksom på hvor meget din indboforsikring dækker ved at læse aftalen grundigt. Det er måske lidt trægt, men det kan betale sig.

De fleste indboforsikringer kan for eksempel hjælpe dig ikke bare ved tyveri, røveri eller brand, men også hvis der sker vandskader. Det kan både være en reel vandskade, men kan altså også være hvis du spilder noget på dine dyre møbler eller elektronik.

Der er mange forskellige slags forsikringer, og alle personer har forskellige behov. Familier med bil, bolig osv. Har sandsynligvis mere at forsikre end den unge studerende der bor i en lejebolig, men fælles for dem begge er at de bør være forsikret.

Hvis du for eksempel rejser meget, bør du tage et godt kig på hvilken rejseforsikring der passer bedst til dig. Hvor du rejser hen i verden, har også betydning for din dækning og hvilken pris du kan få. Det generelle råd er at få styr på hvilke forsikringer du kan få, og derfra tage en vurdering af hvilke du har plads til, samtidig med du husker at det er bedst at være på den sikre side. 

398 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *