Bliv en dygtigere fotograf

Hvem vil ikke gerne blive en bedre fotograf? Det er skønt at have nogle gode billeder at se tilbage på som minder, men det kan også være i professionel kontekst, du gerne vil blive dygtigere til fotografi. Hvad end det er, gælder det om at læse op, øve sig og lade sig inspirere. Her kan du få nogle gode idéer til, hvordan du træner dig selv og begynder at blive dygtigere til at fotografere. 

Find inspiration nye steder 

I bund og grund er det vigtigt at forstå, at du kan tage gode billeder af hvad som helst. Nogle motiver er sværere end andre at tage et fint og stærkt billede af. Det giver god mening, at det er nemmere at tage et godt billede af hærgede krigsofre eller fantastiske naturfænomener end af en hvid væg. Men et almindeligt hjem kan byde på mange andre gode motiver. 

Kort sagt er det vigtigt at lade sig inspirere af andre ting, end hvad du normalvis forbinder med godt billedstof. Gå ind på nyhedssites som du foretrækker, eller for eksempel https://digitalnews.dk/, og lad dig inspirere af hvad som helst. Måske er der en god historie, eller måske er der bare noget, du ikke havde tænkt over før. 

Det gælder om at se det interessante i noget, og så indfange netop dét, der gør det interessant. Det er en sans, man skærper ved at tage mange billeder. Men det er også noget, du kan hjælpe på vej ved at være aktiv i din søgen efter det ultimative motiv. 

Søg hjælp hos fotografmiljøet 

Du er ikke den eneste fotograf i verden. Gå på jagt i fotografibøger med billeder af gamle eller nye kendte fotografer. Det kan sådan set være hvad som helst. Bare læg mærke til, hvad det er, der gør de professionelles billeder særlige. Kan du mærke en særlig opmærksomhed energi i dem?  

Det kan være en stor fordel at blive inspireret af andre fotografer og kunstnere. Det er dog vigtigt at forstå, at du ikke bare kan kopiere deres tilgang. Bare fordi Picasso malede tyrefægtere, bliver din tegning af en tyr ikke lige så genial som Picasso. Det samme kan siges om fotografi. 

Det gælder om at lede efter motivationen i billederne, sjælen og det, der hæver det op over blot endnu et billede af en blomstermark eller endnu et smukt portræt. Selvfølgelig er der noget, der hedder teknik, men teknik betyder i virkeligheden ikke nær så meget i rigtig fotografi som inspiration. 

Sørg derfor for at suge til dig, og altid at tænke på, hvorfor noget tiltaler dig. Som seriøs fotograf gælder det ikke om at fange folk fra deres bedste vinkel, men fra den vinkel, som gør dem til den, de er.  

Der er mange andre ting at dykke ned i med fotografi, og det kan anbefales at tage timer eller læse bøger om emnet, hvis ikke du allerede har gjort dette. Men helt grundlæggende er det dog også vigtigt at vide, at man skal være åben over for nye måder at se verden på, og så kan man fremkalde flotte og unikke billeder. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *