Økonomi: Sådan kommer du i gang med aktiehandel!

Har du brug for en lille guide til, hvordan du kommer i gang med aktiehandel? Så er du bestemt landet på den rette side! Her vil vi nemlig give dig et overblik over, hvordan du på bedst mulige måde kommer i gang. Læs med!

Lav en strategisk investeringsplan

Det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, at du er nødt til at have en strategisk plan, når du skal i gang med at investere i aktier.

 

Når du skal udforme din strategiske plan, er det vigtigt, at du tænker over, om du er interesseret i at lave kortsigtede eller langsigtede investeringer. Hvad er dine mål? Vil du gerne tage chancen og forsøge at opnå et stort afkast? Dette kan være risikabelt – og mange vælger derfor at lave langtidssigtede investeringer, som på sigt kan fungere som en passiv indkomst.

 

Det er oftest daytraders, som laver kortsigtede investeringer. Disse daytraders arbejder på fuld tid med deres investeringer, idet de er nødt til at være meget opmærksomme på aktiemarkedet, for at opnå et fordelagtigt merafkast gang på gang. Dette er måske ikke det rette sted at starte, hvis du skal i gang med at lave investeringer for første gang!

Udarbejd et investeringsbudget

Ligeledes er det vigtigt at udarbejde et budget, når man skal handle med aktier. Hvor mange penge skal du sætte af til din investering – og hvor meget har du råd til at tabe? Det er altid en god idé at have et budget, hvad end det er til investeringer, husholdning og hverdag, rejser, indretning af hjemmet eller noget helt andet.

Undersøg markedet

Selvom du ikke behøver at studere markedet på samme måde som daytraders, når du skal lave langsigtede investeringer, er det alligevel en god idé at lave nogle undersøgelser selv. Hvor skal du søge råd? Det er eksempelvis ikke en god idé blot at tage andres ord for gode råd. Du bør altid være kritisk og undersøge tingene selv!

 

Du kan søge rådgivning mange steder. Der findes forskellige online investeringsbanker, hvor du kan booke en samtale med en professionel investor eller bankrådgiver.

Opret en profil på en handelsplatform

Til slut bør du blot oprette en profil på en handelsplatform! Og det er faktisk så simpelt, som det lyder. Du skal bare følge platformens instruktioner, og så er du i gang. Derefter kan du stille og roligt lave dine investeringer – hvad end du har fundet frem til via din research! Held og lykke med dine fremtidige investeringer.

97 comments

  1. Holder på at man skal øve sig indtil man er sikker. Sign up på nogle handelssites hvor de giver en sum test penge man kan testinvestere for!

    Når man så tester sig selv kan prøve de strategier af man samler op og man vil normalt opdage at det er nemmere sagt end gjort!

    MEN – Øvelse gør mester! Som man siger…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *