Få ordet i din magt: Bliv ordsmed med disse 3 tips

 

Drømmer du også om at kunne jonglere med ord, så du kan virke overbevisende og underholdende? Så handler det om at finde ud af, hvordan du bliver en sand ordsmed. Vi har samlet 3 gode idéer til at få ordet i magt – på skrift og i tale.

 

Der er mange gode grunde til at ønske at få ordet i din magt. Det kan gøre det sjovere at være sammen med andre mennesker, fordi du bliver bedre til at underholde og fortælle historier. Det kan også gøre dig mindre ukomfortabel ved at være i spotlightet, når du eksempelvis skal holde en tale. Ja, det kan endda gøre det nemmere at få et job som følge af en vellykket jobsamtale.

 

Her er 3 tips til at nå i mål!

1. Læs bøger

Læs og lær – det er første tip til at nå i mål med at blive en veltalende ordsmed. At læse kan give dig et større ordforråd og en bedre fornemmelse for rytme og ordlyd. De velkonstruerede sætninger kan inspirere dig til selv at blive en bedre taler – og måske endda forfatter.

 

Du kan med fordel vælge nogle bøger af mennesker, der virkelig har ordet i deres magt. Det kan være en god anledning til at få læst nogle af de store klassikere inden for roman- og digterkunsten. Du kan også læse dig til et mere nøgternt og sagligt ordforråd ved at studere videnskabelige artikler eller forskningsprojekter. Og samtidig bliver du klog og belæst!

2. Snak – også med dig selv

Det virker måske lidt besynderligt, men faktisk kan det være et godt råd at begynde at snakke noget mere med dig selv. Her har man sjældent de samme forventninger til éns egne talegaver, som man har, når man snakker med andre.

 

Det kan fjerne presset og give plads til at udtrykke dig mere kreativt. Det kan også opbygge mere selvtillid, for hvis du selv mener, at du er værd at lytte til, vil du nok også tænke, at andre mener det. På den måde kan de bedste samtaler faktisk starte hjemme foran spejlet.

3. Chat dig til ordekvilibrisme

I dag foregår rigtig meget af vores daglige kommunikation på skrift, også selvom brevskrivning for længst er gået af mode. Vi chatter, e-mailer og sms’er på livet løs, hvilket betyder, at du har gode muligheder for at blive en ordekvilibrist på skrift.

 

Hvis du mangler en moderne penneven, findes der mange forskelligartede chatfora online. Er du til det lidt frække, kan du overveje en sex chat. På den måde kan du blive en sand ordsmed i det digitale såvel som det fysiske soveværelse – og det er jo ikke så dårligt, vel?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *